Kako dekorirati torte i kolače?

Dekoriranje torti i kolača

Savjeti za dekoriranje torti i kolača

Najjednostavnije dekoriranje nekad može biti dobro, ali često nije dovoljno, tako da slobodno možemo reći da čokoladne glazure, jednostavne šlag dekoracije ili dekoracije sa voćem više nisu toliko popularne. Sve više se viđaju torte sa raznim figuricama, smjesama u različitim bojama, pa zašto se i vi ne biste upustili i napravili nešto što do sada niste ni mislili da možete. Ako to želite, nemojte ništa čekati, uzmite materijal i na posao. Svi vi možete napraviti dekoraciju po vašoj želji ili želji vašeg djeteta, a kada to i uradite o vašoj torti će se pričati još nekoliko godina, i naravno bićete ponosni na svoj rad. Potrebno vam je malo više vremena, par osnovnih tehnika i pustite mašti na volju. Više je tehnika kojima možete dekorirati torte, koje možete koristiti pojedinačno ili više tehnika možete međusobno kombinirati, ne morate biti ekspert za svaku od njih, dovoljno će vam biti da savladate samo osnovne stvari. Ako mislite da su torte koje viđate u svatovima ili na nekim svečanostima napravili umjetnici onda se varate, to su ljudi koji prije svega vole to što rade i koji su svojim trudom i iskustvom došli do toga da prave torte kojima se mi divimo. A svi mi koji želimo naše torte učiniti lijepima i da ne moramo plaćati za svaki rođendan neku drugu dekoraciju, nama će trebati mnogo manje vremena i truda da napravimo tortu koja će nas činiti sretnima. Meni je trebalo nekoliko mjeseci da od običnih torti dođem do torti o kojima pričaju moje prijateljice, do torti koje me čine sretnom. Inače na svom blogu objavljujem recepte za kolače i postupke dekoracija, pa ću vam ovdje ukratko opisati nekoliko tehnika za dekoriranje koje ja redovno koristim.

Napredne dekoracije sa šlagom

Kada posložite tortu možete je najjednostavnije premazati sa šlagom, ali nakon toga trebate uzeti nastavke za dekoriranje i u željenim bojama iscrtavati sliku slobodnom rukom ili preko šablona. Danas možete kupiti nastavke za različite namjene, poseban nastavak za cvjetove, za travu, za slova i slično, oni će vam sigurno dobro doći da sve to uradite kvalitetno. Šlag u boji stavljate u vrećicu, pričvrstite nastavak koji trebate i laganim potezima ruke izvlačite željeni oblik. Hoću reći tajna je u kvalitetnim nastavcima, ne u nekoj super vještini. Ako vam treba primjer za ovu tehniku dekoracije pogledajte Recept za milka tortu biće vam jasnije što želim reći.

Dekoracije sa tičino masom

 Ako pretražujete dekoracije na internetu najviše torti koje ćete pronaći i koje će vam se svidjeti jesu torte dekorirane sa tičino masom. Ovom masom možete prekriti cijelu tortu, isjecati dijelove pomoću šablona ili možete oblikovati različite figurice koje ćete na kraju postaviti na tortu. Tičino masa super je zahvalna sa oblikovanje, a sve je više popularna među našim domaćicama zato što se može izraditi u kućnoj varijanti, pa nećete morati puno platiti za gotovu smjesu. Kupite si šećer u prahu, fruktozu i glicerin i napravite si smjesu koja je 5-6 puta jeftinija od one koju možete kupiti u specijaliziranim prodavnicama gdje prodaju alat za dekoriranje. Tičino masu možete koristiti i u kombinaciji sa drugim tehnikama, čak i sa šlagom, samo pripazite da ne stavljate veliku količinu tičina na podlogu od šlaga koja nije dovoljno čvrsta da bi izdržala taj teret.

 Dekoracije sa buter kremom

 Buter krema kombinacija je šećera u prahu i maslaca, a njezina primjena je zaista široka. Uz pomoć buter kreme vrlo lako ćete sliku sa papira prebaciti na tortu. Uzmite špricu sa čokoladom i masni papir, ispod masnog papira stavite sliku, i čokoladom izvlačite konture lika. Zamiješajte buter kremu, dodajte boju koju trebate i špricom lagano popunjavajte polja između čokolade koja se ohladila. Dobićete originalnu sliku, koju ćete nakon hlađenja bez problema postaviti na tortu. Buter kremu također možete korisititi i kao ljepilo, kako bi učvrstili tičino za gornji biskvit torte. Moje ime je Nataša, obožavam praviti kolače i torte, a posebno sam zainteresirana za eksperimentiranje na području dekoracija za torte, i sretna sam što ovako preko interneta mogu biti od pomoći drugima. Na svom blogu svi recepti koje objavljujem imaju slike sa postupkom izrade, pa tako pokušavam drugima olakšati da dođu do konačnog rezultata. Za sada pravim kolače i torte koji su popularni, kao što je primjera ukusna Kinder torta, ali vremenom će moja kolekcija imati i razne druge recepte i dekoracije.

 Vjerujte u sebe, već danas uzmite si raditi nešto za što mislite da ne možete napraviti – iznenadićete se kada završite. Sretno.NAJBOLJI RECEPT

Torta od čokolade i kave - za ljubitelje kave i kakaa.

 
 

Pronađi recept